Idag

Norrbottensteatern har idag 49 anställda, varav 13 artister. Tillsammans producerar dessa en varierad repertoar, i olika genrer och med olika slags innehåll, för barn, unga och vuxna, att spelas på turné i Norrbottens 14 kommuner samt i teaterhuset i Luleå.
Verksamhet riktad till barn- och unga ska enligt uppdraget prioriteras. Norrbottensteaterns egna produktioner för barn och unga 2011-2014:
Musikalen Snövit av Håkan Bjerking/Tomas ’Orup’ Eriksson, Findus flyttar ut av Sven Nordquist/Stefan Moberg, Svenne av Per Nilsson, När vinterns stjärnor lyser här av Mona Mörtlund/Ninna Tersman, Mullis och Blixten av Linda Wincent, Dumstrut av Lars Melin m fl, Att döda ett tivoli av Dennis Magnusson, Norrländsk passion av Camilla Blomquist, Frankenstein av Nick Dear, Lappricka Pappricka av Lennart Hellsing, Liam och de fem utmaningarna av Linda Mallik.
För barn och unga genomförs också ett antal pedagogiska projekt varje år.
Dessutom utreds om en speciell avdelning inom teatern Ung Scen Norr kan bli verklighet från hösten 2014.
>Pjäsarkiv

Samverkan sker med ideella föreningar, skolor, kommuner och andra kultur- eller idrottsorganisationer och amatörteaterföreningar, för att ge medborgarna i Norrbotten möjlighet att se angelägna och underhållande uppsättningar. Det senaste året har också olika näringslivssamarbeten ingåtts, med företag från regionen. Ett av dessa är den s k LKAB-modellen, som bl a ger barnen i Malmfälten gratis skolteater.
>Våra Partners

Teaterhögskolan i Luleå ligger sedan 1996 vägg i vägg med teatern och ett nära samarbete sker till båda parters fromma.
>Teaterhögskolans hemsida