Soppteater våren 2010

Premiär:

16/2 - 2010

Edit- Tummelisas mamma

Verklighetens illusion! Vem är normal i en galen värld?

Edit – Tummelisas mamma är en monolog om att gå sin egen väg. Det handlar om att våga bryta mot samhällets normer, att bryta med de som vill klämma in en i för trånga mallar och att bryta upp från ett liv där andras kritiska blick definierar ens jag. Edit vägrar inordna sig i en, av sin mor, tillrättalagd värld.

Monologen ger en annorlunda tolkning av omvärlden och väcker frågor om normalitet. Finns den så kallade fria viljan och är det att vara lyckad också att vara lycklig? Allan Edwalls magiska och existentiella text från 80-talets början är högaktuell. Innovativa berättarlösningar och Emma Swenningers poetiska och fysiska gestaltning av Edit blir en hyllning till Livet, Kvinnan och människans personliga ansvar. Med scenbild av Fredrik Berg, nyskriven musik av Arttu Kontkanen och konsulterande regi av Morgan Alling blir Edit – Tummelisas mamma både samhällskritisk och livsbejakande.

(Edit – Tummelisas mamma vänder sig till en bred publik, som genom att ta del i Edits liv och reflektioner kan spegla sig själva och få perspektiv på sin egen tillvaro.)

Manus: Allan Edwall
Medverkande: Emma Swenninger

16 feb

Soppatorsk

Guldkorn från teaterhögskolans avgångsklass.

23 feb

Norrbotten NEO

2 mars

Matiné

Ensemblen Glada Änkans röv

9 mars

Soppopera – Puccini möter Coelho

En en kvinnsföreställning om livet och drömmar av cellisten o operasångerskan Pia-Karin Helsing, med avstamp i Puccinis tårdrypande arior och Paulo Coelho visa texter. 

13 april

Dansbandstakt

Skådespelare och musiker ur ensemblen Gråt inga tårar...

20 april

Musik

Medverkande: Lars Paulin, Martin Sundbom, Karin Paulin Ek, Björn Nagander och Pia-Karin Helsing  

27 april