Alice i underlandet

Premiär:

5/3 - 2016

Regi:

Öllegård Groundstroem

Scenografi:

Mona Blombäck

Kostym:

Charlotta Nylund

Musik:

Musiker/Kapellmästare: Tomas Isacsson

Medverkande:

Filip Tallhamn, Ana Stanisic, Martin Sundbom, Tomas Isacsson, Studenter Teaterhögskolan: Adrian Nordin, Anna Nääv, Erik Hedberg, Hanna Nygårds, Jonas C Wahlström, Josefine Koskinen, Léonie Vincent, Nils Wetterholm

Föreställningens längd:

ca 2 tim inkl paus

Under 2015, fyllde Lewis Carrolls bok Alice i Underlandet 150 år. Än idag är det en av världens mest älskade och kända sagor. Lördag 5 mars är det premiär på Norrbottensteaterns stora scen för berättelsen om Alices besynnerliga äventyr i Underlandet. En underhållande, tankeväckande och spännande familjeföreställning för alla åldrar.

Alice i Underlandet är ett gränslöst fantasi-fyrverkeri, ett pärlband av absurda drömscener som med humor och allvar väcker tankar och ifrågasätter. Vilka är vi och vad gör vi här?
Hur ser världen egentligen ut? Vad är egentligen rationellt och logiskt? Alice är också en berättelse om mod, självständighet och inre styrka - för när ingenting verkar begripligt måste Alice hitta sitt sätt att möta omvärlden.
- ”Kära nån, jag är sen!” säger den vita Kaninen till Alice i boken. Men bättre sent än aldrig. Så tillslut, efter ett och ett halvt sekel, kommer han och de andra älskade karaktärerna från Underlandet till Norrbottensteatern för att ställa vår egen irrationella samtid och världsbild på ända.

För alla mellan 7-107 år!

Föreställningen är ett samarbete mellan Teaterhögskolan vid Luleå tekniska universitet och Norrbottensteatern

#aliceiunderlandetnbt


PRESSCITAT

"Det är roligt att se denna Alice i Underlandet, som är så tät och bjuder på så mycket. •  Full rulle från start till mål, kryddat med överraskningar. • Ana Stanišić är en ny talang. Hon utstrålar charm, når fram med sitt naturliga spel och tycks aldrig behöva anstränga sig för att fylla sin roll. • Något alldeles extra denna teatervår i Norrbotten. • En berättelse för barn, men den kan lika gärna ses av en vuxen publik."
- NSD

PUBLIKCITAT

"Helt fantastisk föreställning, vilken teatervår ni levererar"

"Underbart, en föreställning man blir lycklig av"

"En kul modern tappning av en klassisk bok. Många välgjorda effekter och mycket humor i handlingen.
Dom allra minsta barnen kan nog ha lite svårt att förstå vissa händelser, för mig som vuxen var det också underhållande, så det är inte en pjäs bara för barn."

"Fantastiskt fina kostymer och bra rolltolkningar. Positivt att nutida aktuella uttryck och vanor vävs in i texterna."

"Föreställningen innehöll mycket humor och kostymerna var fantastiska. Sköldpaddan och kålmasken var särskilt roliga."

"Så rolig och bra underhållning! Och - så fantastisk musik!