Hoppa till innehållet
  • Barrikaden 8 mars

    Ljudet av handen – broderi som motstånd

För första gången ställer nu textilkonstnären Elisabeth Bucht ut i Norrbotten och Norrbottensteatern visar stolt hennes verk. I samband med vernissagen ger Elisabeth föreläsningen Ljudet av handen, om hur skapandet kan bli ett sätt att mötas i brist på ett gemensamt talat språk. Broderi som motstånd mot språkbarrikader.

Elisabeth Bucht, född och uppvuxen i Luleå, är konsthantverkare och textilkonstnär med bakgrund i gatukonst. I sociala medier är hon känd som @Garnapa, och hon har även gjort flera uppmärksammande installationer. Bland annat klädde hon Historiska museets Piruslejon i 600 virkade rutor.

Om Barrikaden
Under perioden 7 april -12 maj spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Dissekering av ett snöfall är en nytänkande samhällssatir om strävan efter att få bestämma över sitt eget liv. Drottning Kristina är stenhård, skoningslös - inget offer och ingen Pippi Långstrump.

Med anknytning till detta bjuder Norrbottensteatern in till en serie intressanta och inspirerande föreläsningar om makt, motstånd och frihet.

 

Fler datum för Barrikaden

21 mars – föreläsning på scen 1 med Anna Azcárate om Dissekering av ett snöfall och med stickning i salongen!
26 mars
– föreläsning på scen 3 med Stellan Vinthagen om makt, ekonomi och motstånd. Han är aktivist, världens enda professor i ickevåld och TED-föreläsare, bland annat.
3 april
– scen 3, kulturpolitisk debatt på nationell nivå mellan Socialdemokraternas och Moderaternas kulturpolitiska talespersoner som är ordförande och vice ordförande i kulturutskottet. Marianne söderberg samtalsleder.

Datum torsdagen den 8 mars 2018

Tid kl 18.00 - ca 20.00

Vernissage 18:00

Föreläsning 19:00 

Plats Norrbottensteatern, Foajéscenen

Medverkande Elisabeth Bucht 

Biljettpris 50 kr (max 70 platser)

 

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

Recensera

Speldatum


Det finns inga kommande föreställningar av den här typen.