Hoppa till innehållet
  • Barrikaden 21 mars

    Mitt möte med drottning Kristina

Vi låter två konstformer mötas i salongen under en kväll med regissören Anna Azcárate som tar med publiken till hennes möte med Sara Stridsbergs pjäs Dissekering av ett snöfall, från första läsning till strax före premiären. Tag med stickning, virkprojektet eller broderiet och låt händerna dansa till föreläsningen. 

- Den handlar om den innersta kretsen kring Drottning Kristina vid tiden för hennes abdikation. Texten blottlägger det otidsenliga och irrationella i monarkin samtidigt som det är just densamma som genom berättelser skapat en viktig del av vår nationella identitet. Det är därför viktigt att veta vem som skrivit vår historia, vem som äger berättelsen. På scengolvet är det vi som gör det, säger Anna Azcárate  

Vill du bara njuta av föreläsningen är du så klart också välkommen.

Om Barrikaden
Under perioden 7 april -12 maj spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Dissekering av ett snöfall är en nytänkande samhällssatir om strävan efter att få bestämma över sitt eget liv. Drottning Kristina är stenhård, skoningslös - inget offer och ingen Pippi Långstrump.

Med anknytning till detta bjuder Norrbottensteatern in till en serie intressanta och inspirerande föreläsningar om makt, motstånd och frihet.

 

Fler datum för Barrikaden

8 mars - föreläsning på foajéscenen med textilkonstnären Elisabeth Bucht om hur broderi kan fungera som motstånd mot språkbarrikader.
26 mars
– föreläsning på scen 3 med Stellan Vinthagen om makt, ekonomi och motstånd. Han är aktivist, världens enda professor i ickevåld och TED-föreläsare, bland annat.
3 april
– scen 3, kulturpolitisk debatt på nationell nivå mellan Socialdemokraternas och Moderaternas kulturpolitiska talespersoner som är ordförande och vice ordförande i kulturutskottet. Marianne söderberg samtalsleder.

 

Datum onsdagen den 21 mars 2018

Tid kl 19.00 - ca 20.00

Plats Norrbottensteatern, Scen 1

Medverkande Anna Azcárete

Biljettpris 50 kr (max 150 platser)

 

 

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

Recensera

Speldatum


ons 21 mar 19:00 Barrikaden 21 mars Scen 1 Köp biljetter