Hoppa till innehållet
  • Barrikaden 3 april

    Kulturpolitisk debatt

Med Gunilla Carlsson, Socialdemokraternas kulturpolitiske talesperson och Olof Lavesson, Moderaternas kulturpolitiske talesperson

Var går skiljelinjen mellan socialdemokratisk och moderat kulturpolitik? Vilka kulturpolitiska visioner har partierna? Är de överens om hur mycket pengar som ska gå till kulturen eller vill de satsa olika mycket? Är landsortens kulturliv viktiga för dem? Och anser de att länsteatrarna ska fortsätta turnera?

Det är några av de frågor som Gunilla Carlsson (S) och Olof Lavesson (M) kommer att diskutera under en debatt på Norrbottensteatern. Båda är också ledamöter i Riksdagens kulturutskott där Olof Lavesson är ordförande och Gunilla Carlsson är vice ordförande.

Samtalsledare är Marianne Söderberg. 

Om Barrikaden
Under perioden 7 april -12 maj spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Dissekering av ett snöfall är en nytänkande samhällssatir om strävan efter att få bestämma över sitt eget liv. Drottning Kristina är stenhård, skoningslös - inget offer och ingen Pippi Långstrump.

Med anknytning till detta bjuder Norrbottensteatern in till en serie intressanta och inspirerande föreläsningar om makt, motstånd och frihet.

 

Fler datum för Barrikaden

8 mars - föreläsning på foajéscenen med textilkonstnären Elisabeth Bucht om hur broderi kan fungera som motstånd mot språkbarrikader.
21 mars – föreläsning på scen 1 med Anna Azcárate om Dissekering av ett snöfall och med stickning i salongen!
26 mars
– föreläsning på scen 3 med Stellan Vinthagen om makt, ekonomi och motstånd. Han är aktivist, världens enda professor i ickevåld och TED-föreläsare, bland annat.

Datum tisdagen den 3 april 2018

Tid kl 19.00 - ca 20.00

Plats Norrbottensteatern, Scen 3

Medverkande Gunilla C Carlsson (S) och Olof Lavesson (M)

Biljettpris 50 kr 

 

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

Recensera

Speldatum


tis 3 apr 19:00 Barrikaden 3 april Köp biljetter